luni, 2 august 2010

File de carte

"Fiule, Constantine , sa ai speranta deplina la Dumnezeu, ca toate cele incepute de noi, le termina El, daca noi nu putem sa le ducem pana la capat. Si ceea ce cu desavarsire nu putem face noi, le face El. La El toate sunt cu putinta , numai sa fim si noi de acord, - adica sa i le cerem cu minte luminata si inima buna. Si asta-i tot."
Si sa vedeti dumneavoastra, Domnul draga, ca dupa ce batranul nostru isi mai aseaza niste lucruri marunte la locul lor si-si aranja candela, ne-am asternut la rugaciune. Si el incepe: - Stapane, Dumnezeule, Cela ce esti nevazut, Atottitor si Necuprins cu mintea, Dumnezeule al totului, Cela ce esti singur, Bun si iubitor de oameni, avut in mila si neinteles in indurari, asculta-ma pe mine - omul pacatos, care in ceasul acesta recunosc a mea faradelege si iarta-mi toate faptele mele cele rele si daruieste-mi inima sarguitoare. Unule Induratule, Doamne, si intru tot Bunule, dezleaga impietrirea inimii mele si daruieste-mi lacrimi de umilinta. Asculta Stapane Doamne aceasta prea smerita rugaciune, vrednica de jale si plina de durere si nu inchide urechile indurarii Tale. Priveste din inaltimea Slavei Tale si vezi neputintele noastre, ca ne zbatem ca pestele pe uscat, fara putere, fara pricepere. Nu ne lasa Milostive Doamne de izbelistea dusmanului, ci mai degrab intinde mana Ta cea salvatoare si ne scoate pe noi din noianul durerilor si starea de zbucium , ca sa se slaveasca si de noi neputinciosii Prea Sfant Numele Tau. al Tatalui, al Filului si al Sfantului Duh , acum si pururea si in vecii netrecuti si nesfarsiti , Amin ! "


De cateva zile citesc cu mare incantare o carte gasita in libraria ortodoxa din oras. Carticica e micuta, scrisul mic,la fel e si pretul, nu are coperta groasa, nici cartonata . Se numeste "Povestea Corbului" si e scrisa de Vasile Marcu. In ea am gasit cateva cuvinte care parca au fost adresate sufletului meu . Sper sa le pastrez in inima pentru cat mai mult timp si sa va aduca si voua bucurie si alinare.

Un comentariu:

  1. Buna Andreea cred ca e frumoasa cartea am si eu alte doua de acelasi autor si anume:Antonel si Martirul necunoscut amandoua sunt super viata romanilor nostri martiri.O seara linistita iti doresc1

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ajutor pentru Siluan

BAckground