luni, 16 august 2010

Multumesc, parinte Arsenie !

Pentru minuntele cuvinte pe care le-am descoperit citindu-va, cuvinte prin care am simtit ca parca mi-ati vorbi mie .
« Chiar in timp ce te rogi o sa vina duhuri rele sa-ti schimbe mintea de la rugaciune, dar nu te teme.Nu exista crestin sau monah sa nu fie ispitit cand se roaga. Sa nu va agitati , sa fii calm ca tot apuci sa zici ceva. Ai vrut numai cu o ravna care se naste in noi toti , sa faci mai mult.
Dar nu, tu roaga-te cu masura, multumeste-te cu daruri mici. Nu-i convine deloc satanei ca te rogi si, ca sa te impiedice , iti da de lucru. Asta e semnul ca noi facem lucrul bun. Ia sa te gandesti la lucruri desarte sa vezi ca nu te mai opreste. Are si el libertatea sa ne ispiteasca, atat. N-are putere, e un tolerat. Nu faceti greseala sa-l blestemati. Cu dracul nu se sta de vorba. Decat cu : « Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma pe mine pacatosul. » Fuge de puterea numelui lui Iisus.
Daca uiti sa zici, iti revii cu calm, agitatia ii convine satanei, ca nu mai esti in stare sa iti revii. Harul lui Dumnezeu nu vine unde-i mahnire , unde-i intristare, deoarece cu o astfel de bogatie nu stii ce sa faci si o risipesti. Deci sa ai o stare de veselie pe unde traiesti care inseamna si o stare de rugaciune si o traire crestina. Cand sunteti tristi ganditi-va la lucrul acesta : stai, ca este ceva drac aicea ! Si nu acceptati, rugati-va la Maica Domnului . Cat poate Dumnezeu cu puterea, poate si Maica Domnului cu rugaciunea.
Sfintii povestesc ca o data a venit diavolul la usa unui calugar . Impingea diavolul sa intre , impingea si calugarul pe dinauntru sa nu-l lase. Si se ruga in timpul asta : Doamne Iisuse, ajuta-ma ! Dar dracul impingea mai tare si era mai , mai sa-l biruie , cand , de teama a strigat calugarul cat a putut : Doamne Iisuse, ajuta-ma ! Si imediat a disparut diavolul , si langa el a aparut Mantuitorul. « De ce n-ai venit pana acum ? » L-a intrebat calugarul. « Am cand M-ai chemat cu adevarat » Deci rugaciunea si gandul la Dumnezeu, daca nu pleaca din inima, sunt spoiala.
Cati dintre noi nu patim asemenea calugarului la usa sufletului nostru ? Zicem ca ne rugam , zicem ca ne impotrivim pacatului, dar numai cand suntem coplesiti, in momente de mare cumpana ne gandim cu adevarat la Dumnezeu. O clipa inseamna un timp si un suspin inseamna o rugaciune. Rugaciunea este un mijloc neaparat folositor, dar trezvia este un scop atins. Trebuie stiut ca mult se teme diavolul de omul treaz, cat mai treaz. »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ajutor pentru Siluan

BAckground