duminică, 21 noiembrie 2010

Cum sa se roage tinerii pentru a obtine un sot/sotie buna?

De curand am inceput sa citesc o carte foarte buna : "Familia-Ultimul bastion. Raspunsuri la intrebari ale tinerilor" de Pr.Maxim Kozlov. Are 6 parti:
I-Mirele si mireasa
II- Sotul si sotia
III Parintii si copii
    1.Nasterea pruncilor
    2.Imbisericirea
    3.Educatia
IV.Rudele si apropiatii
V.Boala si moartea
VI.Familia ca mica biserica.

Momentan citesc prima parte si mi-a vibrat inima la unul din raspunsurile date de autor la intrebarea :
 "Cine trebuie sa se roage pentru a gasi un sot/sotie buna?"

"Tendinta de a ruga pe Dumnezeu sa iti dea un sot/sotie este foarte buna.Intr-adevar , experienta bisericeasca ne invata ca un sot bun se da prin rugaciune si in nici un caz nu se cauta in locuri de distractie, in ziare cu anunturi matrimoniale si nici chiar in timpul slujbelor din biserica. Trebuie doar sa va  rugati, iar Dumnezeu va face ca toate sa se intample ca de la sine. Este foarte important insa sa se stie nu cine trebuie sa se roage ci cum sa se roage.Puteti face rugaciuni pentru un sot bun catre Mantuitorul, catre Maica Domnului, al carei acoperamant sta deasupra oricarei familii crestine curate , sau catre acel sfant al carui nume il purtati sau catre sfintii care sunt exemple de casnicie crestina autentica. Vom aminti pe Sfintii Petru si Fevronia din Murom sau pe Sfintii membrii ai familiei tariste , Nicolae si Alexandra. Dar sunt si alti sfinti care constituie exemple are vieturirii de familie crestina. Va puteti ruga si sfintilor pentru care aveti evlavie mai mare.Este insa foarte important sa va rugati cu osardie , adica sa nu spuneti doar o singura data "Sfintilor Pentru si Fevronia, trimiteti-mi un sot!" uitand apoi de aceasta, ci sa staruiti in rugaciune mai mult timp, constientizand cererea ca fiind prioritara si asa rugandu-va Dumnului si celor care I-au bineplacut. In al doilea rand , trebuie sa va rugati cu credinta ca aceasta cerere sa fie auzita de Domnuli si nu sa apara ca una "pentru orice eventualitate ", dat fiind ca intreprindem si alte actiuni pentru a rezolva problema. Daca nu coboram , in cadrul sistemului nostru de valori , aceasta rugaciune pe locul noua sau zece , atunci ea va fi auzita si implinita , Domnul trimitandu-ne un sot/sotie buna si credincioasa."

2 comentarii:

  1. Intr-adevar! Rugaciunea este foarte importanta in gasirea unui (unei) sot/sotie buna(a). Si nu spun asta doar asa...ca sa am si eu o parere, ci din propria mea experienta. Inainte de a incepe prietenia cu baiatul care mi-a devenit sot, am facut un canon de rugaciune timp de 40 zile, deoarece nu stiam daca este buna sau nu o prietenie cu baiatul respectiv. Iar Dumnezeu si Maica Sa mi-au ascultat rugile, iar rezultatul este urmatorul: am acceptat prietenia, dupa o luna de la inceperea prieteniei m-a cerut in casatorie, iar la nici un an de la acest moment am devenit sot si sotie, iar acum asteptam un copil. Vreau sa spun ca relatia pe care o am cu sotul meu este una absolut deosebita si sunt sigura ca decizia pe care am luat-o este cea mai buna decizie.
    Asadar, tinerilor necasatoriti inca, le pot da urmatorul sfat: rugati-va Domnului cu credinta, iar El va va ajuta!
    Domnul sa ne ajute pe toti!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ajutor pentru Siluan

BAckground