luni, 3 mai 2010

Secretul Multumirii (Pollyana) de Harriet Lummis Smith

Recomand cu mare caldura aceasta carte , toate cele 3 volume, pentru  copii de la 8 la 80 de ani :)
Felul cum am aflat de aceasta carte e una din micile minuni din viata mea . Sa va povestesc : prima data am auzit de ea la lucru, un coleg caruia din cand in cand ii mai plangeam pe umar , bodogandind despre toate cate mi se intampla, mi-a spus "tu ar trebui sa citesti cartea asta, Secretul multumirii, cred ca ti-ar fi de folos " Eu, neincrezatoare  :"hmmm...ce carte e asta ? despre ce e vorba ?" El , zambind :"citeste si o sa vezi"
Nu am bagat de seama...
Dar Dumnezeu a avut grija mai departe si astfel citind "Din ospatul credintei - Raspunsuri la intrebari ale credinciosilor " a parintelui Teofil Paraian , despre ce carte credeti ca ne vorbeste el? Fix despre Pollyana ! Ei, atunci m-am hotarat, am luat internetul la periat si astfel am reusit sa gasesc cartea, am comandat-o , iar dupa cinci zile co citeam incantata. N-am putut sa o las jos pana n-am terminat toate cele 3 volume .
Este o carte foarte frumoasa, scrisa simplu, pentru copii, in care sunt povestite aventurile unei fetite de 10 ani, orfana. In primul volum Polyanna se muta la matusa ei, cam ursuza si neprimitoare, dar in scurt timp o transformare va avea loc in inima ei si chiar in intergul orasel in care locuieste .

Apoi in volumul II ne sunt prezentate aventurile Polyannei in Boston.




Iar volumul III e preferatul meu ( Polyanna fiind acum mai apropiata de varsta mea ) si ne prezinta aventurile ei ca tanara sotie:



De asemenea am trimis cartea unei maicute cu care mai corespondez din cand in cand si a fost foarte incantata. Imi spunea ca pana acum a tot intrebat de aceasta carte , auzind si ea, la randul ei pe Parintele Teofil spunand ca a citit-o si ca i-a placut , dar toti ii spuneau ca nu stiu despre ce e vorba . A fost mica noastra minune !

Puteti gasi cartea in format electronic , aici :


16 comentarii:

  1. Salut, am intrat din intamplare pe blogul tau si m-ai facut curioasa cu Pollyana de unde ti ai procurat cartile?sunt cam greu de gasit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceau ! Bine ai venit de blogul meu :) tare ma bucur cand mai aud ca citeste cineva pe aici . Cartea am cumparat-o de pe internet :http://www.agape.ro/noutati-recomandari/secretul-multumirii-vol-2-de-harriet-lummis-smith/ ( tot acolo sunt volumul 1 si 3)
    Iti recomand cu mare drag cartea . Cred ca o sa postez in curand si conferintele in care parintele Teofil si Maica Siluana fac referire la ea .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Andreea, am intrat si eu sa caut cartea dar am gasit doar vol 2. Tare as vrea sa le cumpar pe toate trei. Poate nu am stiut sa caut.. Crezi ca poti reveni cu vreo informative actualizata?
      Multumesc!

      Ștergere
    2. Bunaa! Aici sunt linkurilee 2 pt celelalte 2 volume: http://www.agape.ro/produse/noutati-recomandari/secretul-multumirii-vol-1-de-harriet-lummis-smith/ si http://www.agape.ro/produse/noutati-recomandari/secretul-multumirii-vol-3-de-harriet-lummis-smith/

      Ștergere
  3. merci mult de informatie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am reusit sa citesc cartea in format electronic m a impresionat foarte mult,ma bucur ca ai postat o pe internet,am cumparat de curand o carte foarte interesanta Pacatele tineretii si sanatatea familiei scrisa de Konstantin V.Zorin, Editura Cartea Ortodoxa, deosebita, de acelasi autor Scoala-te si umbla pasi spre insanatosire,De ce sufera copiii scrisa tot de el si mai are cateva carti foarte interesante spunandu ti de aceste carti am vrut sa ti multumesc pentru Pollyana n am stiut inainte de aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur muuult de tot ca ti-a placut. eu acum o citesc a doua oara , azi dimineata ma surprindeam surazand in tramvai citind-o. Slava lui Dumnezeu pentru lucrurile minunate in care Il regasim. Voi cauta cartile recomandate de tine, imi suna foarte interesant titlul, abia astept sa le citesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cărţi foarte frumoase cu CD gratuit inclus găsiţi şi la www.edituracristimpuri.ro

    RăspundețiȘtergere
  7. Cărţi frumoase pentru copii şi adolescenţi cu CD gratuit inclus, găsiţi şi pe
    www.edituracristimpuri.ro

    RăspundețiȘtergere
  8. Abia aştept să citesc cărţile !! Am văzut filmul şi mi-a plăcut mult numai că nu găsesc varianta pe care am văzut-o pe net ...
    Mulţumim pentru recomandare !
    o zi rumoasă !

    RăspundețiȘtergere
  9. E una dintre cărţile mele preferate. Am citit-o prima dată pe cl. a IV-a şi de atunci o recitesc aproape în fiecare an. Din păcate am doar primul volum. Trebuie neaparat să fac rost şi de celelalte. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi-a placut foarte mult cartea. Eu am citit-o de 2 ori, la o distanta temporala de 3 ani si am avut o perceptie diferita asupra ei. Acum iar m-am apucat de ea. Este foate utila, avem multe de pierdut pentru ca nu suntem multumiti cu ce avem. Este greu de gasit, intr-adevar, dar merita cautarea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am citit toate cele trei carti acum vreo 10 ani, atunci inca eram adolescenta. Am si uitat de ele! Acum am mare nevoie de "secretul multumirii"...
    Iti multumesc pentru link-uri :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi-a placut foarte mult, am citit-o de cateva ori si as mai citi-o de-atatea ori am nevoie.Trebuie sa spun ca atunci cand imi place o carte nu o mai las din mana pana ce nu o termin.(Nu o spun sa ma laud, dar, citesc un volum mai putin de 2 zile, atat este de minunata cartea!!!). Sa stiti cu totii ca uneori la toti ne prinde foarte bine sa citim aceasta carte care ne da lectii!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am ajuns la tine pe blog de pe blogul Irinei (Dulce Casa). Imi trec si eu pe lista aceste carti, imi amintesc de Polyanna din copilaria mea, era un serial despre ea, daca nu ma insel, insa cartile nu le-am citit niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua. Ati putea sa imi spuneti pentru ce varsta sunt potrivite aceste volume? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ajutor pentru Siluan

BAckground