vineri, 11 noiembrie 2011

Valea Parului - Proiect social al asociatiei Provita

Pe Ioana am cunoscut-o la Valea Plopului, in tabara ASCOR. M-a impresionat cat e de hotarata si harnica. Nu se dadea in laturi de la activitatile cele mai grele , spre deosebire de mine, care ma cam speriam la gandul ca va trebui sa spal vasele la rau. Dar cel mai mult m-a impresionat atunci cand ne-a povestit de proiectul ei. Cu sclipiri de speranta in ochi ne-a spus ca ea a pornit un proiect asemanator celui de la Valea Plopului- si cum nimic nu e intamplator , e vorba tot de o Vale - a Parului. Ne-a povestit cum a luat binecuvantare de la Parintele Nicolae Tanase, cum la inceput el a incercat sa ii descurajeze prezentandu-le greutatile, cum apoi vazand hotararea lor le-a dat sfaturi pretioase...
Ei, si timpul a trecut, eu uitasem de Ioana ...dar iata ca Doamne a facut de "am dat" din nou de ea, citind cu bucurie  despre frumosul proiect si despre faptul ca si-a atins scopul, iar doua mame si cei sapte copii ai lor au gasit aici un camin.

Iata cum incepe povestea lor :

Ce aţi face dacă vi s-ar pune la dispoziţie o casă şi o curte, nelocuite de vreo zece ani? O casă plină cu lucruri de-a valma, cu mobilă în parte mâncată de cari; o curte care aduce mai degrabă a lăstăriş decât a grădină. Noi ne-am înarmat cu vreo două-trei binecuvântări şi, cu mânecile suflecate, ne-am apucat de treabă. Cu gândul de a urma Părintelui Nicolae Tănase, chiar dacă nu avem nici experienţa şi nici, mai ales, harul dumnealui.
Casa mai e crăpată pe ici pe colo. Şi nici prin bătătură nu-s toate chiar la locul lor. Dar ca o umbră a gospodăriei prospere de altădată (a învăţătorului din sat), avem o găină şi un cocoş, doi iepuraşi şi vreo câteva rânduri de roşii şi de vinete. Pentru la primăvară ne propunem mai mult.
La vremea potrivită (şi cu nici o clipă mai devreme), au apărut şi cele pentru care aceste lucruri se pregătiseră: două mame, cu cei (în total) şapte copii ai lor. Şase fete şi un băiat. Cea mai mică, botezată la jumătatea lunii septembrie, s-a născut aici."
Mai multe puteti citi aici :  http://valeaparului.ro/   Sigur ajutorul vostru, oricat de mic , va fi mai mult decat binevenit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ajutor pentru Siluan

BAckground