marți, 1 februarie 2011

Rugaciune pentru casatorie

Rugaciunea fecioarei pentru maritis, catre Dumnezeu- Tatal


Atotbunule Doamne ! Stiu ca fericirea mea cea mare sta in a Te iubi cu tot sufletul meu si in a implini intru totul sfanta voia Ta. Asadar Insuti indruma, Dumnezeule , sufletul meu si umple inima mea : vreau sa Iti plac doar Tie, fiindca tu esti Ziditorul meu si Dumnezeul meu. Pazeste-ma de trufie si de iubirea de sine: sa ma impodobeasca priceperea , smerenia si curatia. Lenevirea iti e urata si naste patimi: Tu da-mi harnicie si binecuvanteaza ostenelile mele. Iar intrucat legea Ta porunceste ca oamenii sa traiasca in casnicie cinstita, adu-ma, Parinte Sfinte, la aceasta chemare sfintita de catre Tine , fiindca Tu ai zis :" Nu este bine ca omul sa fie singur" - si , facandu-i lui femeia ca sa-i fie de ajutor, le-ai dat binecuvantare sa creasca , sa se inmulteasca si sa umple pamantul.
Auzi smerita mea rugaciune, care se inalta catre Tine din adancul inimii de fecioara : da-mi sot cinstit si binecredincios , ca sa Te preaslavesc in dragost si intelegere impreuna cu el pe Tine, Dumnezeu Cel Milostiv, pe Tatal si pe Fiul si pe Sfantul Duh, acum si pururea si in vecii vecilor . Amin.


Caror sfinti sa ne rugam pentru mire/ miseasa buna:

- Apostolului Andrei celui intai-chemat











- Marii Mucenite Ecaterina











- Mucenitei Parascheva















Pentru fericirea in casatorie

Apostolului Simon Zilotul











Mucenicului Trifon











Binecredinciosului cneaz Petru , in calugarie David, si cheaghinei Fevronia , in calugarie Eufrosina, facatorii de minuni din Murom











Doctorilor fara de arginti si facatori de minuni Cosma si Damian


din cartea "Cum sa intemeiem o familie ortodoxa", Editura Sophia

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ajutor pentru Siluan

BAckground